Cum donez

Home / Cum donez

Biserica „Sfinții Apostoli” (singura ctitorie a domnitorului Matei Basarab, păstrată până astăzi în București) și casa parohială (arhitect Cristofi Cerchez) sunt monumente istorice reprezentative (categoria A), amplasate în centrul capitalei.

În perioada 2007-2014 au fost restaurate pictura din interiorul bisericii, catapeteasma, stranele și pardoseala din piatră, precum și exteriorul bisericii, înlocuindu-se, totodată, acoperișul din tablă. De asemenea, în perioada menționată s-a construit un canal colector pentru apele pluviale, evitându-se astfel pătrunderea igrasiei în pereții bisericii.

S-au făcut demersuri pentru restaurarea pridvorului bisericii și s-au întocmit devizul estimativ și documentația necesară pentru consolidarea și restaurarea casei parohiale; s-au obținut toate avizele și autorizația de începere a lucrărilor; din lipsă de fonduri, lucrările nu pot fi realizate în acest moment.

Vă rugăm să ne sprijiniţi prin susținerea oricărui element de cost al devizului, în limita regulilor şi a posibilităţilor dumneavoastră.

 

Denumire: Parohia „Sfinții Apostoli”

Adresa: Str. Sfinții Apostoli, nr. 1A, sector 5, București

Cod fiscal: 15147922

Cont IBAN: RO98CECEB50336RON0650038

 

Vom menţiona în Pomelnicul ctitorilor (cu acordul donatorilor) numele celor care participă la restaurarea bisericii și a casei parohiale.

 

 

Donează online

(posibilitatea de a dona cu cardul)

 

 

Descarcă formularul 230

(format PDF)